Erfaren lystfisker: Fiskeriet er i top for tiden!

fr 21.12.2018, 19:04

Det er helt perfekt at fiske på Bornholm for tiden, lyder det fra den professionelle lystfisker, Jari Pedersen. Han opfordrer alle til at komme ud med stangen.

Se nogle af de flotte fisk, Jari og Irena har fanget, nederst i artiklen

På bare 20 dage har Jari Pedersen og hans kæreste Irena Mathiasen fanget intet mindre en 19 ret store havørreder ved de bornholmske kyster.

Den erfarne fisker forstår dog ikke, hvor alle de bornholmske lystfiskere er blevet af.

- Vi møder næsten ingen lystfiskere, sjovt nok, så vi tænkte, om de måske ikke vidste, hvor godt det er lige nu, siger Jari Pedersen.

Derfor kontaktede han TV 2/Bornholm for at komme med en venlig opfordring til alle, der har en fiskestang stående:

- Ud med stangen, for fanden. Det er super godt at fiske lige for tiden. Jeg tror ikke, folk er klar over, hvor mange fisk der er lige nu, siger han med et grin.

Jari og Irena har de seneste 20 dage fanget fire havørreder på over 70 centimeter og hele 15 styks på over 60 centimeter.

- Tiden lige nu er absolut fantastisk. Store, blanke havørreder trækker tæt under land, og vi fanger fiskene maksimalt 20 meter ude, lyder det fra Jari.

- Vi har fanget stort over det hele. Oppe ved Vang, Hammeren, Rønne, Gudhjem, Hasle, ja hele øen rundt faktisk. Der er faktisk fisk alle steder, siger han med stor begejstring.

Så hvis man skal fordrive tiden i juledagene, så kan man jo prøve at fange nytårsmenuen.

Bornholm er noget særligt
Jari og Irena kommer fra Jylland, men er lige for tiden på besøg her på øen i to måneder for at fiske. Og de er helt solgte i de bornholmske fiskeforhold.

- Jeg står ved vandet mere end 300 dage om året, og lystfiskeri er mit liv. Irena er nok "nede" på 200 dage om året, men det er også gevaldig mange dage ved siden af en normal lystfisker. Vi fisker i hele Danmark, men Bornholm har en helt særlig plads i vores bevidsthed. Naturen og de mange muligheder for lystfiskeri er ganske overvældende, siger han.


Se nogle af de flotte fisk, Jari og hans kæreste har fanget, i galleriet.