Modstand mod gensidig forsørgelse

ti 03.12.2019, 18:45

En folkebevægelse har fået folketinget til på torsdag at diskutere gensidig forsørgelse

Nete Kaas Ambrosen fra Hasle er gift og mor til fire børn, og hun er nu, meget mod sin egen vilje, hjemme det meste af tiden. Nete er ramt af en kronisk gigtsygdom, der påvirker muskler og organer, og hun fik derfor førtidspension den 1. juni i år.

Netes mand arbejder stadig, og parret stiftede hurtigt bekendtskab med den gensidige forsørgerpligt, der kan dræbe lyst til at arbejde lidt hårdere og mere:

- Hos os så giver det bare modslag, hvis han gør det, siger Nete Kaas Ambrosen.

Sagt kort så sikrer den gensidige forsørgerpligt, at merindtjening hos den ene partner bliver trukket fra den anden. Og der er pænt mange mennesker, der er berørt her på Bornholm:

-Potentielt så er det jo alle, der er på en eller anden form for overførselsindkomst, siger Allan Westh, arbejdsmarkedschef, Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse.

Nete Kaas Ambrosen kæmper i folkebevægelsen Total afskaffelse af gensidig forsøgerpligt, der også er at finde på facebook. Bevægelsen får flere og flere støtter. Tirsdag aften havde lige over 63.000 skrevet under.

- Jeg håber, at der kommer det ud af det, at politikerne får øjnene op for, at det er nogle personangreb, man føler lidt man får, ved at man er på gensidig forsørgerpligt, siger Nete Kaas Ambrosen.