Der har været flere indbrud på Bornholm

ti 03.12.2019, 09:59

I årets ni første måneder har der været 19 indbrud. Hele sidste år blev der begået 20, og i 2017 var der 12 indbrud.

Flere bornholmere har i år oplevet at komme hjem til et hus, hvor der har været indbrud, end samme tid sidste år. Efter de første tre kvartaler har der været 19 indbrud - til sammenligning var der 20 hele sidste år - og ud fra de døgnrapporter med indbrud, der har været indtil videre i det sidste kvartal, kommer tallet til at blive noget højere.

Hvis man én gang har haft indbrud, er risikoen for at tyven vælger huset igen markant højere. I gennemsnit bliver én ud af 100 danske boliger ramt af indbrud i løbet af et år – men for boliger, som allerede har haft en tyv på besøg, stiger indbrudsrisikoen til én ud af 17. Det viser en ny rapport fra Københavns Universitet. Rapporten er udarbejdet for Bo trygt, et samarbejde mellem TrygFonden, Foreningen Realdania, Videnscentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

Det er ikke kun det indbrudsramte hus, som har forhøjet risiko for genbesøg. Også de omkringliggende huse har i en kortere periode efter et indbrud større risiko for at få besøg af en tyv. Den gode nyhed er, at værktøjet til at forebygge indbrud kan være i din lomme. Derfor opfordrer Bo trygt og Nabohjælp i en ny kampagne danskerne til at hente Nabohjælps nye app, så naboer kan hjælpes ad med at holde tyven væk.

- En tyv vil ikke opdages eller genkendes. Han vil slet ikke møde nogen. Derfor er et af de mest effektive og simple råd mod indbrud, at man i nabolaget deler viden, hvis man ser noget mistænkeligt eller har kendskab til indbrud i kvarteret. På den måde kan man samarbejde om at være synlige og aktive i nabolaget. Tyven vil hurtigt fornemme, at her er der risiko for at blive set, præcis derfor forebygger Nabohjælp indbrud, siger Sarah Risbøl Jacobsen, kommunikationskonsulent i Nabohjælp.

På Bornholm er 0,2 procent af husstandene på Bornholm tilmeldt Nabohjælp. Det svarer til 47 husstande.