Naturorganisationer roser den nye finanslov

ti 03.12.2019, 06:34

Den nye finanslov får ros fra Danmarks Naturfredningsforening, som ser frem til over to milliarder til udtagning af landbrugsjord, mere vild natur og en styrket klimaindsats.

Den nye finanslov bliver kaldt "en af de grønneste finanslove nogensinde" af organisationen Danmarks Naturfredningsforening. Det fremgår af en pressemeddelelse. Aftalen lægger op til, at Danmark skal have mere natur.

- Jeg må sige, at jeg er meget glad for den finanslovsaftale, der netop er indgået. Den indeholder så mange af de vigtige initiativer, vi som forening har kæmpet for i årevis. Jeg er særligt glad for, at vi nu endelig kommer i gang med at udtage landsbrugsjord, så vi kan give mere plads til vores trængte natur. Jeg glæder mig også over at der er sat penge af til mere urørt skov, og over at klimaambitionerne i aftalen er øget markant, siger præsidenten for organisationen, Marie Reumert Gjerding.

Regeringen og støttepartierne har afsat 200 millioner om året de næste 10 år til en grøn fond, der blandt andet har udtagning af landbrugsjord i fokus. Derudover har partierne også afsat 80 millioner over de næste fire år til mere urørt skov. Der er blevet oprettet en grøn fremtidsfond på 25 mia. til investeringer i den grønne omstilling. Klimarådet er blevet styrket, og der er afsat 100 millioner til en klima- og skovfond ligesom afgiftstigningen på elbilerne er annulleret.

- Det nye flertal sidder på et historisk grønt mandat. Derfor er de grønne forventninger naturligvis ekstra store. Jeg synes, at de er kommet rigtig godt fra start med en af de grønneste finanslove nogensinde. Men hvis naturens krise og klimaudfordringen skal løses, kræver det langt mere, og jeg har meget store forhåbninger til det kommende år, hvor der både skal forhandles en klimahandlingsplan og en redningsplan for naturen, siger Marie Reumert Gjerding.