KB: Stort flertal for flere kvoteflygtninge

to 10.10.2019, 19:29

Kun Bornholmerlisten og Dansk Folkeparti var imod et forslag om, at Bornholm skal have flere kvoteflygtninge.

Kommunalbestyrelsens dagsorden indeholdt som punkt syv, et forslag at Bornholm skal arbejde for at få flere kvoteflygtninge. Helt præcist fremgår det af forslaget, at Bornholm bør modtage 20 kvoteflygtninge næste år mod to i år.

Da behandlingen af forslaget startede erklærede SF, Enhedslisten og Socialdemokraterne sig enige i forslaget.

- Vi har brug for arbejdskraften og vi har også brug for de arbejdspladser, der er på blandt andet sprogskolen, sagde socialdemokraternes Maria Fromseier Kjærgaard blandt andet i sin motivering.

Kristendemokraterne og Venstre tilkendegav også, at de kunne bakke op om at få flere kvoteflygtninge til Bornholm. Og således var der et stort flertal, der kunne gå ind for forslaget.

DF og Bornholmerlisten kunne ikke være med. Borgerlstens Kirstine van Sabben mente at der ikke ville være styr på økonomien i forbindelse med flere flygtningene, men DF's René Danielsson mente at der skulle tages mere hensyn til bornholmerne og bornholmernes penge end til flygtninge.

Hvis man vil høre debatten, som den fandt sted, så kan gå ind og høre hele debatten her på TV 2/Bornholm under TV Play fanen.