83-årig stadig savnet: Politiet efterlyser cykel

ti 16.04.2019, 11:35

Der er stadig intet spor efter 83-årige Niels Kristian Nielsen, der sidst blev set i fredags. Bornholms Politi beder borgerne kigge efter en koksgrå herrecykel endnu engang.

Bornholms Politi leder fortsat efter Niels Kristian Nielsen, der forlod sin bopæl på Søndre Allé i Rønne i fredags omkring klokken 16.30.

Niels Kristian Nielsen er begyndende dement og kan have svært ved at finde rundt, og kan muligvis heller ikke oplyse sit navn eller adresse.

Politiet har flere gange bedt offentligheden om hjælp, og man har både haft helikopter, hundepatruljer og dykkere i arbejde. Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen har også hjulpet politiet, men det har ikke ført til spor af den 83-årige.

- Nu går vi henvendelser fra borgerne igennem endnu en gang og håber, at det kan give noget, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Schou fra Bornholms Politi.

Han beder endnu engang de bornholmske borgere holde øje med Niels Kristian Nielsens cykel. Der er tale om en koksgrå herrecykel med sort sadel og sorte håndtag.

- Hvis vi finder cyklen, kan vi få et udgangspunkt for eftersøgningen. Så kan vi lede mere målrettet. Lige nu leder vi meget bredt, siger Henrik Schou

Niels Kristian Nielsen beskrives som 172 cm høj, almindelig af bygning og har gråt hår og fuldskæg. Han er iført sorte bukser, halvlang mørkeblå jakke, blå hue med kvast og sorte træsko uden hælkappe.

Vicepolitiinspektør Henrik Schou fortæller, at politiet i eftersøgninger som disse ikke organiserer eftersøgninger med frivillige borgere, der gerne vil hjælpe. Det kan nemlig skabe problemer for efterforskningen.

- Der kan være mange grunde til, at vi ikke organiserer, at borgerne kan være med til at lede. Hvis der for eksempel er sket en kriminel handling, hvilket vi dog ikke mener er tilfældet her, så kan man ikke styre gerningsstedet og indsamling af spor.

- Borgerne må gerne selv organisere en eftersøgning, hvor de leder, politiet kan bare ikke stå for det, siger han.

Hvis du har set Niels Kristian Nielsen eller hans cykel kan Bornholms Politi kontaktes på telefon 114 eller 56901448.