Nu bliver der sået 66 kilometer blomsterstriber

ti 16.04.2019, 10:10

Igen i år blomstrer det langs de bornholmske veje. 35 bornholmske landmand er med til at plante en særlig blomsterblanding, der skal hjælpe insekter og bier.

Bier, insekter, sommerfugle og natsværmere får igen i år en håndsrækning på Bornholm. Her i foråret bliver der udsået 8 hektar blomster- og solsikkestriber på begge sider af vejen fra Rønne til Nexø, som en del af kampagnen #Bornholmblomstrer.

Det er Bornholms Landbrug og Fødevarer, der sammen med en lang række partnere står bag kampagnen.

Hele 66 kilometer med blomster skal det gerne ende med - og 35 bornholmske landmænd og lodsejere er med til at så blomsterblandingen. Formålet er at fremme biodiversiteten og hjælpe de pressede bier og insekter. Blomsterblandingen er derfor særligt målrettet pollen- og nektarsøgende insekter.

- Biodiversitet er en international udfordring, som skal løses med lokale indsatser. Derfor er det
vigtigt, at vi også skaber en god kobling mellem det nære og det globale, siger Klaus H. Petersen, kampagneleder for #Bornholmblomstrer hos Bornholms Landbrug & Fødevarer

Han opfordrer til at også private haveejere sår blomster, der er gode for insekterne. Man kan hente en frø-blanding helt gratis hos Bornholms Landbrug og Fødevarer i Aakirkeby, eller man kan få en pose med frø både til familiedyrskue på Bornholms Brand Park d. 8. juni og til Folkemødet.