TV-projekt skal samle danskerne om nye skove

ma 08.04.2019, 13:55

Som en del af et nyt tv-projekt vil TV 2/Danmark sammen med Danmarks Naturfredningsforening plante skove flere steder i Danmark. Et af de steder er her på Bornholm.

Giv 20 kroner, så planter vi ét træ – og sammen skaber vi fremtidens skove.

Sådan lyder opfordringen fra TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening i en pressemeddelelse for det nye fælles projekt 'Danmark Planter Skove'. Og et af de steder hvor der efter planen bliver plantet en skov er her på Bornholm. Helt specifikt er et område på en hektar ved Vestermarie i spil som det bornholmske bidrag. Og hos borgerforeningen er man ikke afvisende overfor den idé:

- Det vil vi rigtig gerne se positivt på. Vi vil jo gerne have Vestermarie på landkortet. Det er en vision, vi har, som vi vil arbejde aktivt for det næste år. Og vi synes jo, at det er spændende at plante træer. Så det er både smukt og godt for CO2-udslip. Der er mange positive ting ved at plante træer, siger Bente Johansen, der er næstformand i Vestermarie Borgerforening.

I uge 22 sætter TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening fokus på klima, skov og træer i et projekt, der kulminerer med et indsamlingsshow på TV 2 om lørdagen.

Pengene skal altså gå til at oprette skove i blandt andet Favrskov, Aarhus, Guldborgsund og her på Bornholm. Men det handler ikke kun om at lave skove.

- 'Danmark planter træer’ handler ikke kun om at plante træer, men også om at så et klimafrø i danskernes bevidsthed. Klimaforandringerne er et komplekst problem, og man bliver let handlingslammet eller modløs. ’Danmark planter træer’ handler derfor også om, at vi med journalistik og debat ønsker at skabe øget viden og refleksion hos danskerne om verdens klima - og sætte fokus på, at der er mange ting, man kan gøre, og at det giver mening, siger TV 2/Danmarks kanalchef Lotte Lindegaard i en pressemeddelelse.

I løbet af ugen vil man som både privatperson og virksomhed kunne bidrage økonomisk til projektet, som man kender det fra andre indsamlingsprojekter.

Du kan se mere i Nyhederne 19.30.