Miljøbevidste elever lærer om bæredygtig vask

fr 15.03.2019, 17:45

Ejeren af Victor Vask Kenn Kjellberg tog her til morgen mod 7.a fra Åvangsskolen. Eleverne skulle opleve vaskeriets arbejde med en bæredygtig produktion.

"Når jeg bor på Bornholm, er jeg en del af Bright Green Island." Sådan lyder et af buddene i Bright Green Island strategien.

Netop derfor forlod 20 naturfags-elever fra Åvangsskolen i dag klasseværelset og tog på opdagelse hos Victor Vask. Her var målet at blive klogere på, hvordan vaskeriet arbejder med at holde tekstil og miljø rent på samme tid. Bæredygtighed er nemlig et emne som interesserer klodens unge arvtagere.

- Jeg køber en del tøj, som er bæredygtigt. Det synes jeg er ret vigtigt for miljøet, siger Emil Nielsen, der går i 7.a på Åvangsskolen.

Victor Vask vasker tøj for både hospitalet, øens plejehjem, Forsvaret og mange af øens hoteller.

Eleverne fra 7.a er i gang med et længere forløb, hvor Bright Green Island er omdrejningspunktet.

- De får mulighed for at få bæredygtigheden lidt mere ind under huden ved også at se, hvad man gør på større plan, siger Stig Thomsen, naturfagslærer på Åvangsskolen.

Efter rundvisningen var der glæde over at se, de anstrengelser Victor Vask gør for at være miljøvenlige.

- De gik meget mere op i bæredygtighed, end jeg troede. Det, synes jeg bare, er mega-godt, siger Sofie Christensen, elev i 7.a.

Kommunen har afsat 100.000 kroner til at lære øens 7. klasser om Bright Green Island i samarbejde med en række af øens virksomheder. Eleverne fra 7.a skal derfor ud på flere virksomhedsbesøg i de kommende dage.