Formand ser fordel i flere studerende

fr 15.03.2019, 17:19

Lige nu er der ikke mangel på lærere på Bornholm. Men der er udsigt til det, og den mangel kan kommende studerende måske udfylde.

Antallet af ansøgere til læreruddannelsen på Bornholm er steget i år. Fra uddannelsesleder Andreas Grosbøll lyder det, at man skal omkring ti år tilbage for at se så stort et antal ansøgere på Bornholm.

Fra formanden for Bornholms Lærerforening lyder det, at der ikke er mangel på lærere på øen lige for tiden. Der er heller ikke vildt mange ledige, men man møder lidt udfordringer i forhold til elevtal.

- Her i foråret har vi fået afskediget otte lærere, fordi elevtallet stadig er vigende. Der er store årgange, der går ud, og mindre der kommer ind. Det store fødselstal er altså ikke helt slået igennem på skoleområdet endnu, siger formand Christian Faurholdt Jeppesen.

Samtidig fortæller han, at en del af den bornholmske lærergruppe er i en alder, hvor man begynder at overveje pension. Altså kan det om nogle år blive vanskeligt at skaffe nok lærere, som det ser ud nu.

Men med dagens ansøgningstal til den bornholmske læreruddannelse, hvor 325 procent flere har valgt uddannelsen som sin førsteprioritet, er der mulighed for en løsning, og de kommende lærerstuderende skal ikke være bekymrede for, om der er et job for enden af studietiden.

- Man uddanner sig ikke til ledighed, for andre steder i Danmark har man problemer med at skaffe kvalificerede lærere, og kigger vi på alderssammensæ af lærergruppen, så er der nogle i den høje alder, siger han.