Udsatte-formand vil have gang i skatteordning

to 14.03.2019, 21:14

Formanden for Rådet for Socialt Udsatte vil have at kommunerne får gang i den specialordning, der giver 20.000 kroners skattefrihed til de socialt dårligst stillede.

Siden 1.januar har socialt udsatte borgere haft mulighed for at søge om 20.000 kroners skattefrihed som en del af projekt 'Socialt Frikort til socialt udsatte'. Et projekt det skal gøre, at de aller dårligst stillede får en indgangsvinkel til arbejdsmarkedet.

Problemet er bare, at få kender noget til muligheden. Her på Bornholm er projektet lige knapt udrullet - noget som formanden for Rådet for Socialt Udsatte er skuffet over.

- Det går trægt, fordi kommunerne ikke er kommet hurtigt nok ud af starthullerne, siger Jann Sjursen, da han i dag er på besøg på rådets kontor i Rønne.

Men her på Bornholm er projektet på vej til at blive sparket igang, det mener en af de ansvarlige politikere på området.

- Når jeg spørger ind i systemet, så er det lige om hjørnet, siger Bjarne Hartung Kirkegaard, formand i Social- og Sundhedsudvalget og uddyber, at han forventer, det kommer igang om en til to måneder.

Du kan se mere i Nyhederne 22.00.