Bornholmsk lærer debutterer med novellesamling

to 07.02.2019, 13:22

Jan Frejlev, tidligere folkeskolelærer på Bornholm, kan nu også skrive "novelleforfatter" på sit CV. Han debuterer nemlig med novellesamlingen "Det var mig der slog Tom Jones ihjel".

Den forhenværende, bornholmske folkeskolelærer og forlagschef Jan Frejlev udkommer nu med sin første novellesamling "Det var mig der slog Tom Jones ihjel".

Novellesamlingen fordeler sig på 14 fortællinger, der handler om livet på øerne Sjælland, Amager og ikke mindst Bornholm.

Sidstnævnte har forfatteren en særlig tilknytning til, da han bl.a. har haft hus i Sandvig, ligesom selve bogen er skrevet i Bølshavn i årene 2016-2018, hvor Jan Frejlev boede, mens han også arbejdede som lærer og tillidsrepræsentant på Åvangsskolen i Rønne.

I en pressemeddelelse beskriver forlaget bag bogen således:

- Det er til at tude over, men vi griner mere. Sproget bærer læseren igennem det tunge med anti-minimalistisk sprudlen og god gammeldags fortælleglæde. Flere figurer – manden med hat, en rødhåret kvinde og den bornholmske smuglerkonges ukuelige søn, Randy Bakmann – går igen og får fortællingerne til at hænge sammen.

Jan Frejlev er - foruden den nye novellesamling - også forfatter fagbøger for børn, ligesom han har medvirket i antologien "Her er DK".