Politikerne holder øje med færgeundersøgelse

fr 11.01.2019, 13:20

Lea Wermelin følger færgeundersøgelsen tæt og har stillet en række spørgsmål til minister Ole Birk Olesen i forbindelse med de skibstekniske undersøgelser.

Der er spørgsmål til, om der specifikt bliver spurgt ind til søsyge i undersøgelsen, der er spørgsmål om det undersøgende firmas habilitet og så er der spørgsmål til sammenhængen mellem den manglende T-foil og komforten under sejladsen.

Alle dem og flere til er spørgsmål, som folketingspolitiker Lea Wermelin har sendt til Transport-, bygnings-, og boligminister Ole Birk Olesen i forbindelse med, at der nu skal laves en skibsteknisk undersøgelse af Express1.

Og hun er ikke den eneste bornholmske folketingspolitiker, der har et vågent øje på undersøgelsen. Venstres Peter Juel Jensen har bedt om en habilitetsundersøgelse af det firma, som er sat til at lave undersøgelserne på færgen.

Resultatet af undersøgelserne forventes at foreligge i marts. Det står i kommissoriet til FORCE, der skal lave undersøgelsen. Det er uklart, hvornår undersøgelsen bliver offentliggjort.