Bornholmsk feltpræst klar til udsendelse

fr 11.01.2019, 11:10

I slutningen af januar skal Ulla Skou udsendes som feltpræst i syv måneder. Hør hendes historie i samtaleprogrammet Mellem Os.

Ulla Skou er sognepræst i Rønne, og med sine 60 år er hun også en af landets ældste feltpræster. Men alder er på ingen måde noget, der tynger Ulla Skou, der nu skal sætte sit virke som feltpræst på den ultimative prøve, når hun sidst i januar drager på sin første udsendelse.

Ulla Skou skal være af sted i syv måneder, og af sikkerhedsmæssige grunde vil hun ikke sige, hvor hun skal hen, men hun fortæller, at det er et af de varme lande.

- Jeg må sige, at jeg blev overrasket over den her større udsendelse, som jeg fik lov til at få. Jeg havde regnet med at få en mindre udsendelse, simpelthen fordi jeg er en af de ældste feltpræster, siger Ulla Skou.

Som udsendt feltpræst skal Ulla Skou afholde gudstjenester, ligesom hun står til rådighed for soldater, der gerne vil tale med en præst om alt lige fra missionen til problemer på hjemmefronten

Når Ulla Skou er udsendt, så skal hun gå med våben i lejren, men ellers er det ikke meningen, at hun skal i felten udenfor lejren.

- Jeg skal kunne forsvare mig selv, så de ikke skal løbe rundt og forsvare mig hver gang, jeg går fire skridt. Men det ikke sådan, at det er mig, der skal stå i første række og løsne skud og nedlægge fjenden. Det er en anden opgave, jeg har, siger Ulla Skou.

Du kan høre hele Ulla Skous historie i Mellem Os i videoen ovenfor.