Det endte med mobilforbud på privatskole

fr 07.12.2018, 17:34

Torsdag aften vedtog Rønne Privatskoles bestyrelse et forbud, der betyder et farvel til mobiltelefoner i skoletiden.

- Den er totalt nederen.

Rikke Solberg Bruun gengiver sønnens reaktion på, at Rønne Privatskoles bestyrelse, med hende i spidsen, torsdag aften besluttede at gøre skolen mobilfri.

Men mens eleverne på Rønne Privatskole i dag ikke har haft armene i vejret over den nye politik for brugen af mobiltelefoner i skoletiden, så er skolebestyrelsesformanden klar i mælet:

- Når man går ind på skolens område, så er det et læringsmiljø. Både i timer og i frikvarter. Og vi skal lære vores elever at være kritiske forbrugere af både mobiler og internet, siger Rikke Solberg Bruun.

Den nye mobilpolitik betyder, at eleverne skal aflevere mobil i skoletiden. med mindre de får den igen i en undervisningssituation:

- Som udgangspunkt skal den være væk. Men den skal på skoleskemaet, så eleverne lærer at gebærde sig på den, siger Rikke Solberg Bruun.

Skolebestyrelsesformanden fortæller også, at man løbende vil holde øje med, om reglerne skal vurderes. Hvis brugen af smarte ure stiger, eller der kommer andet smart teknologi, der skal laves regler for.

Rikke Solberg Bruun er godt klar over, at det ikke er alle elever, der er tilfredse med den nye ordning. Men hun mener, den er vigtig:

- Jeg kan som voksen se, hvad mobilen gør. Det kan de ikke. Så vi tager skraldet nu og håber, at de i fremtiden vil takke os, siger Rikke Solberg Bruun.

Den nye ordning træder i kraft tidligt i det nye år og vil blive evalueret efter sommerferien.