RAR Bornholm byder velkommen ved årskonference

fr 07.12.2018, 07:32

For første gang er Bornholm repræsenteret på årskonferencen for De Regionale Arbejdsmarkedsråd. Konferencen vil sætte fokus på arbejdsmarkedstrends i fremtiden.

De tre regionale arbejdsmarkedsråd for henholdsvis Bornholm, Hovedstaden og Sjælland har inviteret vejledere i Østdanmark til en fælles Vejleder-konference, hvor der skal kigges nærmere på de afgørende arbejdsmarkedstrends i fremtiden.

Og når konferencen starter, er det med bornholmsk velkomst.

Formand for RAR-Bornholm, Jens Christian Olsen, er draget til Sjælland og vil i sin velkomst tage udgangspunkt i strategiarbejde drøftet på Bornholm.

Et af dagens temaer er, at hjælpe virksomhederne med at rekruttere tilstrækkeligt med arbejdskraft. Jens Christian Olsen uddyber:

- Rekrutteringsindsatsen kræver ikke kun her-og-nu løsninger, men også en mere langsigtet planlægning. Ikke mindst for Bornholm, som jo via sin ø-status er særligt udfordret i forhold til både mobilitet og kapacitet i forhold til at fylde kursus-hold og skaffe virksomhederne den fornødne arbejdskraft. Det bornholmske arbejdsmarked er på mange måder isoleret og må i vid udstrækning ”klare sig selv”. Derfor hilser vi også den nye VEU-ordning og aktørsamarbejdet særligt velkommen.

Konferencen finder sted i Glostrup.