Det grå guld vil være iværksættere

to 08.11.2018, 18:10

Blandt de CVR-registrerede er der kommet en større andel over 55 år. Det tyder på, at flere af dem vælger at blive iværksættere og starte et firma.

I maj åbnede Mogens Julin forretningen HundeKunsten i Nexø sammen med sin kone. Selvom han bliver 80 år om kun to måneder, så har han ikke planer om at blive pensioneret foreløbigt.

- Det giver mig jo glæden ved at være sammen med mennesker, siger Mogens Julin.

Og det tyder på, at Mogens Julin ikke er den eneste iværksætter på Bornholm med gråt hår. Tal fra Erhvervsstyrelsen viser, at otte procent af de CVR-registrerede i 2007 var over 55 år, men i 2017 er andelen steget til 13 procent. Der findes ikke tal kun for Bornholm, hos Business Center Bornholm mener man, at billedet er meget det samme.

- Mange af dem har oplevet en tidligere karriere og finder sig en ny karriere. De har måske afsluttet et kapitel i deres liv og synes, at så vil de gerne starte med det noget andet i stedet for, og så hopper man ud i det, siger Fredrik Romberg, der er direktør for Business Center Bornholm.

Mogens Julin har heller ikke planer om at lade sig pensionere foreløbigt.

- Jeg har altid ført et liv, som var stille og roligt. Så jeg har ikke fået brugt alt det krudt, som jeg måske skulle, så der er lidt til overs, som måske skal brændes af her på det sidste, siger Mogens Julin.