Ansatte føler ikke en begrænsning af ytringsfrihed

to 08.11.2018, 15:23

Nye retningslinjer for de ansatte i Bornholms Regionskommune betyder, at de ikke må udtale sig i kraft i deres arbejde tre måneder op til et valg. Og det hilser man velkomment blandt de ansatte, lyder det fra tillidskvinde.

De ansatte i Bornholms Regionskommune blev tidligere i dag præsenteret for en række nye retningslinjer, der betyder, at de tre måneder før et valg ikke må udtales sig i kraft af deres arbejde, og det bliver positivt modtaget blandt de ansatte, lyder det fra tillidsmand og næstformand i kommunens HovedMED-udvalg, Karen Lynn Jacobsen.


- Vi holder os til de retningslinjer, vi har modtaget, og vi følger dem, siger hun.

Karen Lynn Jacobsen understreger, at de først lige er blevet præsenteret for retningslinjerne, og at hun derfor ikke har talt med alle medarbejdere i Bornholms Regionskommune, men at de ved sidste valgkamp havde en snak om indskrænkede retningslinjer.

- Den feedback, jeg har modtaget, er, at det er helt i orden, siger hun og fortsætter:

- Vi må altid udtale os som privatperson, så vi føler os ikke begrænsede. Det er almindelig kutyme rigtig mange steder, så at det nu er kommet til Bornholm, det kommer ikke bag på os, siger Karen Lynn Jacobsen.

I retninslinjerne fra BRK's direktion bliver det netop understreget, at de ansatte er i deres fulde ret til at udtale om deres arbejde - – så længe det fremgår tydeligt, at de taler på egne vegne. Og det er helt fair, mener Karen Lynn Jacobsen.

- Jeg synes, borgerne skal have indsigt i det, der foregår, hele året rundt - og ikke kun op til en valgkamp, siger Karen Lynn Jacobsen.