Præcisionslandbrug også på Bornholm

fr 14.09.2018, 16:46

Bornholmsk landmand er med i pilotprojektet præcisionslandbrug, som Landbrugsstyrelsen har startet. Hovedmålet er, at kunne skåne miljøet mest muligt

GPS, sensorer og andet nyt måleudstyr skal hjælpe projektdeltagende landmænd med at optimere deres drift i pilotprojektet præcisionslandbrug.

Lars-Martin Kjøller, Store Kannikegaard, er en af 20 landmænd fra hele landet, der er med i Landbrugsstyrelsens projekt. Han har et personligt håb om, hvad projektet kan føre til:

-Jeg kunne godt tænke mig, at det endte med, at vi via elektronisk registrering kunne blive fri for nogle af de her efterafgrøder og nogen af de der snærende bånd, der ligesom er lagt på os ved at dyrke jorden.

Projektet præcisionslandbrug er toårigt, og det begyndte i starten af året. Det store mål for Landbrugsstyrelsen er, at miljøet kan skånes mest muligt fremover, og det skal projektet hjælpe med til:

-Vi tror bestemt, at det vil ændre noget ude i virkeligheden, og det er også derfor, vi har startet projektet op. Men vi mener også, der er behov for nogle frontrunnere, som kan vise, at det her virker, og det kan bruges, fortæller fuldmægtig i Landbrugsstyrelsen, Tobias Holger Baden.