Sommerens madskoler har fokus på sundhed

to 12.07.2018, 18:41

Uge 27 og 28 afholdes 4H, Landbrug og Fødevarer og Rema 1000s madskoler. 160 bornholmske børn har deltaget i skolerne.

Sommerferiens første to uger står landet over på madskoler for børn mellem 7 og 12 år - også på Bornholm.

Hver dag i de to uger er der blevet lavet forskellige retter. Samtidig lærer børnene om sundhed og motion i hverdagen. Derfor er alle opskrifterne i skolernes kogebog også nøglehulsmærket.

- Når hverdagssundheden er i fokus, så kan man godt tåle noget af det sjove en gang imellem, men ikke altid. Det er det vi lærer børnene med leg, siger Sussie Holmtoft, der er udviklingskonsulent hos 4H, der sammen med Landbrug Fødevarer og Rema 1000 står bag madskolerne.

Hun fortæller, at man vil vise børnene, at mad er sjovt at lave, så de får et større madmod. Desuden vil man få børnene til at opdage, at madlavning har stor betydning for hverdagen, fællesskabet og sundheden.