Airbnb vil fremover indberette lejeindtægter

to 17.05.2018, 13:36

Airbnb og Skatteministeriet har indgået en aftale, der skal sikre, at Airbnb-brugeres lejeindtægter automatisk indberettes.

I dag faldt en aftale mellem udlejningsportalen Airbnb og de danske skattemyndigheder på plads. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) kaldte tidligere på dagen aftalen "historisk", fordi Danmark "givetvis" er det første land i verden, hvor Airbnb indgår en sådan aftale.

Aftalen betyder, at Airbnb i fremtiden vil indberette brugernes lejeindtægter til skattevæsenet.

I tirsdags vedtog et politisk flertal bestående af regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Radikale en ny udlejningsaftale. Den nye aftale indeholdt blandt andet nye regler om, hvor mange dage man må udleje sin private bolig, og hvor mange penge man må tjene, før det skal indberettes til skattevæsenet.

Aftalen betyder, at boligejere fremover maksimalt må tjene 28.000 kroner skattefrit om året på at udleje deres bolig i kortere tid.

Og nu har skatteminister Karsten Lauritzen (V) så indgået en aftale med udlejningstjenesten Airbnb om, at de skal indberette brugernes indtjening. Det udmønter sig konkret i en digital løsning på Airbnb's kanaler, som automatisk indberetter lejeindtægter til SKAT.